Direktlänk till inlägg 10 februari 2009
POLLYKAKA
3 ägg
2 dl socker
200 gr choklad (helst mörk, tex marabou eller blockchoklad)
100 gr smör
½ dl vetemjöl
1 påse Polly orginal
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smöret och lägg i chokladen och rör tills den också smält.
Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten och tillsätt mjölet (rör om väl)
och i med Pollyn.
Häll smeten i en form med avtagbara kanter (fäst gärna ett bakplåtspapper i botten så går det superlätt att få ur kakan sen). Grädda i 175 grader, ca 20-25 min (kakan ska vara kladdig).
Ett tips e att låta den vila ett tag i kylen innan man serverar,
den blir mer lätthanterlig då!
Så här trevligt hade jag och min lilla mor när vi provsmakade!
Natti natt!Som en nyutsprungen ros låg den där, i sin kartong. En alldeles färsk, orörd och oförstörd bärbar dator. Till mig. Det går att blogga från den! hi hi! Shoppingdrogad glädje infinner sig hos trolltant. Installerar, anpassar och micklar...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 | 10 | 11 |
12 |
13 |
14 | 15 | |||
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
||||
|